Kereta lumba drift ferrari f1 turbo sport malaysia mainan haram games kartun cartoon control gambar video permainan cerita gem game y8 polis kejar free online youtube

Untuk peminat automotif, sudah tentu anda akan sangat menyukai pelbagai jenis kereta, daripada yang mudah hinggalah kepada kereta ketera digunakan untuk perlumbaan. Tetapi, anda sudah tahu tentang kereta lumba terpantas untuk dunia?

Terdapat begitu banyak kereta mewah dan mahal di dunia. Cap dagangan yang terkenal seperti Ferrari, Mercedes Benz, sehingga BMW sudah tentu adalah sangat terkenal oleh orang ramai. Malah, Terdapat syarikat-syarikat masih besar itu keluaran kenderaan automotif lain biasanya dikeluarkan untuk perlumbaan.

Jika dalam kelas untuk perlumbaan kereta, kereta sudah tentu mempunyai kelajuan super pantas dengan super ringan badan. Well, perkara-perkara berikut akan diberikan lima kereta lumba yang jatuh ke dalam kategori kereta super.

Adalah salah satu daripada kereta mewah ini adalah milik anda? Atau anda melakukannya tetapi tidak pernah cuba untuk memandu ia? Dengan baik, anda akan sangat bertuah kerana walaupun cuba. Dengan segera, kita melihat deretan kereta lumba yang terpantas di dunia ini Ya.

1. SSC Ultimate Aero

Kereta super SSC Ultimate Aero TT kenderaan sedang atas pentas. Kenderaan dari Amerika Syarikat yang dikeluarkan oleh Shelby Super kereta. Jika anda telah masukkan kereta super, anda pasti tidak ragu-ragu bagaimana kadar dan kuasa enjin dimiliki oleh kereta ini.

SSC ultimate aero enjin dilengkapi 6:35 L twin-enjin V8. Masalah bakau, hmm kereta ini adalah benar-benar luar biasa. Kereta ini telah mencatat kadar sehingga 413 kilometer sejam (km / j). Rekod yang dicatatkan oleh Guinness World of Records telah dicapai juruterbang ujian sesi di Richland Barat 13 September 2007.

Kerana ia telah disenaraikan sebagai kereta terlaju di dunia, anda tidak akan terkejut untuk menurunkan harga super mahal SSC Aero. Dilaporkan, ini kereta lebihdari harga AS $ 620,000. Telah dibuat stok sangat terhad. Apabila dikeluarkan daripada 2006-2007, SSC Aero hanya dibuat sebanyak 25 keping sahaja.

2. Bugatti Veyron

Pernahkah anda mendengar nama Bugatti Veyron? Kereta yang dikeluarkan pada tahun 2005 tidak pernah menerajui dunia sebelum dikalahkan oleh pihak SSC Ultimate Aero pada tahun 2007.

Kerta dikeluarkan Kumpulan Volkswagen yang merupakan anak syarikat SAS kereta Bugatti mammpu mencapai kelajuan sehingga 408 km/j. kereta mewah dengan Kuad 8.0 liter enjin turbocharged W16 dan 7 kelajuan penghantaran adalah penting sehingga tablet 1.1 juta Euro. Telefon bimbit.

3. Koenisegg CCX

Di tempat ketiga, terdapat Koenigsegg CCX. CCX adalah singkatan bagi ‘Pertandingan Kup X’. Inilah jenis kenderaan automotif untuk mempunyai kualiti yang unggul ternyata Teknologi Automotif dari Syarikat.

Untuk berlumba-lumba terpantas kereta di dunia mempunyai enjin 4.7 liter V8 yang dibuat oleh Ford Modular dan dipinda dengan Koenigsegg dirinya. Keupayaan kereta ini adalah tidak syak lagi. Kelajuannya boleh mencapai 0-300 km/h. Kereta ini terdapat juga versi bio-tech yang membuat prestasinya lebih menarik.

4. Saleen S7 Twin Turbo

Turbo berkembar, Saleen dalam S7 adalah kereta terpantas keluaran Amerika Syarikat Saleen, tersembunyi Creek industri, Phil Frank rekabentuk dan Ray Mallock Ltd. Kereta ini memakai enjin silinder Aluminium OHV lapan (V8) dengan 550 hp.

S7 Twin Turbo Model telah tidak percaya dengan harga, itulah sehingga $ 585,296.00. Dengan pengecas Turbo Garret turbo, kereta ini telah berjaya menembusi kelajuan sehingga 402 km/j.

5. McLaren F1

McLaren F1 telah dikenali sebagai sebuah kereta lumba yang super lincah. Kereta kepunyaan kelas kereta super ini adalah kereta hanya satu yang berjaya memenangi rekod terpantas dunia selama 11 tahun, dari tahun 1994 hingga 2005.