Kereta iswara murah semput modified cantik terpakai untuk dijual tak boleh start turbo lama aeroback harga cat bateri tekanan angin tayar gambar aksesori warna kusyen spare part starter

Malaysia sudah mempunyai Kereta negara tercinta oleh masyarakat. Panggil Proton dan Perodua, yang kini juga merupakan pasaran dan peminat sudah mempunyai cukup banyak. Walaupun terdapat mungkin bukanlah agak popular dalam masyarakat antarabangsa, tet rel Negara Malaysia telah lebih disayangi oleh rakyat Malaysia sendiri.

Salah satu Kereta Nasional Malaysia tercinta adalah Kereta Iswara. Kereta ini adalah kereta yang bereputasi pengeluaran automotif Proton pertama dimiliki oleh Malaysia. PROTON Iswara dilancarkan untuk mengikuti kejayaan selepas mengeluarkan Proton Saga yang disambut masyarakat Malaysia cukup baik.

PROTON Iswara

Melihat kejayaan Proton Saga yang agak popular, Proton kemudian ingin membangunkan lebih banyak pengeluaran pengangkutan. Syarikat Automotif Malaysia mengeluarkan model wajah baru Proton Saga pada tahun 1992. Kereta yang dinamakan sebagai Proton Saga Iswara atau juga lebih dikenali sebagai Iswara Proton sahaja.

Proton Saga dan Proton Iswara, ia juga sangat baik diterima, terutama di kalangan pemandu teksi di Malaysia. Harga kereta akan murah berkualiti boleh masih boleh digunakan untuk membuat Kereta – kereta Proton pengeluaran digunakan secara meluas sebagai teksi kereta panduan.

Walaupun ia sudah mempunyai pasaran sendiri, Proton masih berusaha untuk sentiasa membangunkan buatanya ini Kereta Iswara. Oleh yang demikian, pada tahun 2001, Proton Iswara Tukar badan supaya ia kelihatan lebih cantik, dan menunjukkan imej sporty. Menariknya, model baru ini dikeluarkan hanya dalam satu warna, iaitu Perak sahaja.

Sekali lagi, sebagai satu bentuk pembaikan, proton Iswara belakang untuk menukar sebahagian daripada output pada tahun 2003. Masa ini, perubahan ini telah dibuat pada bahagian dalam kereta supaya kereta yang kelihatan lebih cantik dan canggih.

PROTON mendapat inspirasi dari Lotus Elise model kereta yang mempunyai panel digital yang mengandungi tolok suhu, tolok bahan dan odometer. Di samping itu, proton turut disuarakan kuasa kuda sehingga 83 bhp.

Kecemerlangan Proton Iswara

Walaupun terdapat Proton Iswara lebih dikenali sebagai kereta yang berharga, tet sebenarnya kereta ini bukan sahaja semua segi harga semata-mata. Bukti, kereta ini juga digunakan sebagai sebuah pengangkutan peribadi. Iswara Kereta mempunyai banyak kelebihan yang boleh diharapkan atas, seperti:

a. kos penyelenggaraan rendah kerana harga alat ganti adalah lebih rendah, manakala tidak terlalu sukar untuk mendapatkan.

b. Kereta mempunyai bilik yang lebih luas dan besar jadi rasanya lebih selesa untuk keluarga. Bonet kereta ini juga lebih besar bagi jawatan NGV.

c. Iswara enjin, terutama pada Iswara 4 g 15 adalah enjin yang sangat baik. Enjin ini boleh dipasang NGV.

d. Maut harga Kereta adalah yang termurah di pasaran berbanding dengan kereta – kereta lain dengan kualiti yang setara.

Semua kelebihan ini, harga selalunya adalah tanda aras utama apabila seseorang memilih Kereta Proton Iswara. Walau bagaimanapun, kerana terdapat pelbagai kelebihan lain, kereta ini adalah agak munasabah untuk menganggap sebagai kenderaan peribadi anda, terutamanya jika anda memberikan kos yang rendah.

Malah, kereta ini juga terkenal Proton Iswara agak tahan dan kuat. Jadi, jika anda memilih Kereta Proton Iswara kedua tangan, kereta boleh masih boleh digunakan. Bagi penyelenggaraan kereta di kedua tangan ini tidak terlalu sukar.

Sesungguhnya, anda mungkin perlu mengeluarkan kos lebih untuk membaiki. Tet, ia tidak kos terlalu banyak. Selain itu, harga kereta ‘s Iswara yang juga akan menampung kos pembaikan yang anda perlukan untuk menghabiskan.