Jenama kereta mewah buatan malaysia dan jepun itali sorong paling berkualiti jimat minyak proton di luar negara chevrolet senarai dunia tayar baru terlaris terbaik mpv china

Malaysia mempunyai pasaran automotif yang agak besar. Walaupun kaedah pengangkutan kenderaan orang awam sudah boleh agak mencukupi, tetapi keperluan untuk kereta persendirian masih tinggi. Itulah sebabnya, jualan mobildi Malaysia juga tinggi.

Tidak hairan bahawa banyak jenama kereta yang cuba untuk bersaing untuk mempamerkan produk mereka di Malaysia. Jenama ini menawarkan pelbagai kelebihan – keunggulan menarik untuk memenuhi keperluan pasaran. Bukan sahaja untuk keperluan pengangkutan, tetapi juga sebagai sesuatu yang dapat meningkatkan status dan tahap kedudukan pembeli.

Bagi anda yang berminat untuk investagate mana-mana jenama kereta di Malaysia, berikut adalah senarai jenama yang agak popular. Anda boleh membuat rujukan jika perlu.

Kereta HONDA
Kereta Honda boleh dikatakan daripada jenama yang paling popular di Malaysia. Sehingga 2018, Honda telah mengeluarkan banyak kelainan seperti Honda Jazz, Accord, bandar, Sungai, Civic, HR-V, CR-V, Odyssey dan CR-Z. Butiran dan spesifikasi kereta Honda boleh dilihat di laman web: www.honda.com.my.

Kereta HYUNDAI
Sehingga tahun 2018, Hyundai mengeluarkan pelbagai variasi menarik seperti Hyundai i10, i30 i40, Elantra, Genesis, Sonata, Santa Fe, Tucson, Grand Starex dan Veloster. Ciri-ciri komputer lebih lanjut mengenai Hyundai varian ini boleh dilihat di laman web: www.hyundai.com.my.

Kereta BMW
Kereta dikenali kerana sukar dan direka untuk pelbagai varian meliputi BMW 1 siri 2 Siri 3 siri, 4 siri, siri 5, 6 siri, siri 7, X1, X3, X4, X5, X 6, Z4 dan i8 dikeluarkan. Spesifikasi penuh dan harga boleh terus dipaparkan pada laman-laman web: www.bmw.com.my.

Kereta LEXUS
Lexus dikenali juga mempunyai variant kereta yang canggih dan cantik seperti Lexus CT200h, RC adalah, ES, GS, RC F, LS dan RX NX. Pelbagai variasi Lexus ini boleh lihat spesifikasi di laman-laman web: www.lexus.com.my.

Kereta MAZDA
Mazda mempunyai banyak peminat kerana pelbagai variasi menarik seperti Mazda 2, Mazda 3, Mazda 5, Mazda 6, Mazda 8, CX-5, CX-9, Biante dan juga BT-50. Spesifikasi pelbagai variasi menarik terkandung di laman web: www.mazda.com.my.

Kereta CHEVROLET
Sehingga 2018, CHEVROLET telah cukup banyak varian baru yang juga disukai. Contoh seperti Chevrolet Sonic, Orlando, Malibu, Captiva, Cruze, dan Colorado. Butir-butir penuh mengenai Spesifikasi Chevrolet ini boleh dilihat secara langsung di laman laman web: www.chevrolet.com.

Kereta FORD
Kenderaan FORD yang agak popular di Malaysia sebagai kenderaan sukar dan selesa. Berbagai-bagai variasi yang seperti Ford Fiesta, fokus, Mondeo, EcoSport, Kuga, S-MAX, renjer dan Everest turut mempunyai peminat tersendiri. Jika anda berminat harus tahu khusus, hanya layari laman web: www.ford.com.my.

Kereta AUDI
Pelbagai variasi Audi A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q3, S5, S7, TT samoai R8 mempunyai pasaran yang setia. Untuk penggmar kereta daripada jenama Audi, spesifikasi boleh didapati di laman web: www.audi.com.my.

Kereta ISUZU
Pada 2018, Isuzu mempunyai kelainan menarik yang baru, Isuzu D-MAX dan MU-X. Lagi maklumat tentang kereta ini, boleh dilihat di laman web: www.isuzu.net.my.

Kereta JAGUAR
Kereta mewah jenama Jaguar mempunyai variasi baru yang sedang dipaparkan sebagai XF, XFR, XJ dan XKR. Pelbagai variasi ini mempunyai satu ciri yang menarik yang boleh dilihat di laman web: www.jaguar.com.my.

Kereta TOYOTA
Toyota juga merupakan salah satu jenama yang paling popular di Malaysia. Terdapat banyak kelainan digemari sebagai Toyota Vios, Camry, Avanza, Corolla Altis, Previa, Corolla, Hilux, tergesa-gesa, Innova, Fortuner, Toyota 86 Hiace dan Prius. Pelbagai variasi dapat dikajikan selanjutnya di laman web: www.toyota.com.my.