Harga kereta myvi 2018 auto second hand terpakai untuk palajar se 1.3 1.5 2011 2014 senarai aksesori masalah servis bateri baru selepas gst terbaru cat tayar tinted modified sport biru kuning premium x dijual

Pada masa ini, kewujudan kenderaan pengangkutan awam yang banyak. Kita boleh melancong dengan mudah dan bergantung pada bas, atau cara lain. Kemudahan kenderaan pengangkutan biasa sudah cukup baik dan boleh dibuat selesa.

Walau bagaimanapun, masih terdapat ramai yang merasa lebih selesa untuk melakukan perjalanan dengan kenderaan persendirian. Selain itu, apabila kami perlu pergi ke suatu tempat cukup jauh dan mempunyai laluan yang rumit dengan keluarga.

Melancong dengan keluarga besar ia akan merasa lebih selesa jika kita boleh membawa kenderaan kereta persendirian. Selain lebih selesa, pastinya mungkin lebih murah. Perjalanan boleh menjadi lebih fleksibel kerana ia tidak perlu lakukan adalah jadual dan menjejaki kenderaan tranasportasi biasanya disediakan.

Kereta Perodua Myvi

Atas sebab yang pelbagai, tidak hairanlah jualan kereta di Malaysia terus meningkat. Satu jenis kereta yang sangat disayangi oleh rakyat ialah Perodua Myvi. Kereta Myvi adalah kereta yang dimasukkan di dalam kategori “B-segmen kereta”.

Kereta segmen B adalah merupakan sebuah kereta kecil. Kereta Perodua Myvi adalah hasil daripada kerjasama antara Toyota dan Daihatsu pengeluaran. Kereta kecil ini adalah sangat disukai oleh rakyat Malaysia untuk harga kereta myvi yang agak menarik. Ini dapat dilihat daripada jualan yang amat tinggi.

Walaupun semasa mulai tahun 2006, pengeluaran Perodua Myvi hampir sentiasa terbaik jualan kereta di Malaysia. Generasi pertama Myvi yang pertama kali dikeluarkan hanya menyediakan 5 variasi sudah tentu, jenis 1.0SR, 1.3SX, 1.3EZ, 1.3SXi, 1.3EZi, dan dengan dua model transmisi manual dan automatik pemilihan.

Kemudian, Terdapat juga sebuah Myvi dengan warna yang berbeza dan dengan label edisi khas. Design untuk edisi khas Myvi kelihatan lebih cantik dan unik, kerana ia telah diubahsuai pad katil, sideskirts dan spoiler yang.

Kereta pertama itu lebih dikenali dwi beg udara dan ABS mereka. Selain itu, kerana melihat kepentingan besar dalam pasaran, kemudian melancarkan generasi kedua kereta myvi murah 2011 dalam dua versi dengan enjin 1.3L dan 1.5 L.

Perbezaan antara dua jenis akan mereka bentuk bumper dan gril. Untuk kotak gear kedua-dua jenis, Semua telah dicipta dalam automatik 4 kelajuan dan juga dilengkapi dengan manual 5 kelajuan.

Bagi model 1.3L sendiri, mempunyai tiga memotong disediakan, iaitu Standard (EZ & SX), Premium (Ezi & SXI) dan keanggunan. Manakala model 1.5L, disediakan dua versi, yang membentuk SE (Edisi Khas) dan melampau.

Harga kereta Perodua Myvi

Untuk keluaran kereta Perodua Myvi, Semua telah lengkap dengan lampu projektor, elektronik kuasa stereng dan dwi beg udara. Dalam model Perodua Myvi 1.3L 1.5L Elegance serta juga semua variasi, kereta adalah lebih menarik kerana ia menyentuh teradapat 2-DIN 6 inci sistem pandu arah skrin DVD.

Malah, ia juga dilengkapi dengan sebuah peta (Peta), tombol pintu krom dan bodykit dengan satu pandangan yang sedikit berbeza. Untuk maklumat, berikut adalah anggaran harga kereta Myvi Tempahan pada 2018 di pelbagai jenis.

1. Myvi 1.3 STD (TM) = RM 41.263
2. Myvi 1.3 STD (AT) = RM 44.263
3. Myvi 1.3 PREM X (AT) = RM 47.263
4. Myvi 1.3 PREM XS (AT) = RM 49.263
5. Myvi 1.5 SE (TM) = RM 50.369
6. Myvi 1.5 SE (AT) = RM 53.369
7. Myvi 1.5 ADV (AT) = RM 58.369