Cat kereta murah dan berkualiti kl gombak kajang melaka selangor johor bahru jb seremban kedai bengkel ketuk tempat kuala lumpur puchong bangi kancil sendiri wira

Bagi mereka yang mempunyai Kereta, anda pasti mahu lihat kereta anda memang manis. Jadi, kereta bukan sahaja perlu dirawat dalam mesin dan bahagian dalam sahaja. Lebih dari itu, kereta mesti dibuat supaya penampilan luar juga adalah cantik.

Untuk mencantikkan kereta kami, adalah sering tidak cukup hanya untuk mencuci dan membersihkannya. Sesetengah orang juga membuat kereta mereka kelihatan begitu banyak manis oleh mereka menggunakan cat pewarna.

Malangnya, harga cat kereta bukanlah murah. Bagi sesetengah orang, harga cat ini boleh dianggap mahal dan mungkin berasa kasihan jika anda perlu membelinya. Oleh itu, walaupun jika cat telah mula pudar, mereka sering gagal untuk membeli cat.

Malah, Terdapat juga cat murah yang boleh anda gunakan untuk mencantikkan kereta anda. Jika harga cat biasanya lebih daripada RM 500 dan bahkan sampai RM 1,000, mobilini harga cat supaya anda boleh membuat kurang dari RM 500.

Membuat cat kereta sendiri

Dalam usaha untuk bsia anda mendapat cat kereta murah, anda boleh memasang salah satu. Kos memasang kereta cat adalah sangat mahal. Oleh itu, jika anda boleh memasang sendiri, mengapa perlu mendapatkan perkhidmatan orang lain. Bagaimanapun, jika anda mahu dan memeritkan, hasil daripada kereta cat anda pasti tidak akan buruk.

Dengan kereta murah cat dipasang sendiri, anda boleh menyimpan lebih banyak lagi. Perkara-perkara berikut akan dihantar asas-asas asas untuk mencipta atau memasang pada cat sendiri kereta anda.

1. Bersihkan kereta dengan air sabun

Badan kereta atau permukaan untuk dicat harus dipastikan bersih. Untuk membersihkan, gunakan air sabun dan air biasa. Alih keluar semua kotoran pada Kereta, serta minyak dan habuk dan kekotoran lain.

Dengan badan kereta yang bersih, kemudian cat kereta akan dilampirkan bersama supaya keputusan juga boleh menjadi rata dan bagus. Jika ia telah dibersihkan, elakkan daripada menyentuh permukaan kereta berasingan dengan tangan yang kotor. Lebih baik, anda gunakan sarung tangan.

2. Cucian permukaan Kereta

Jika ianya benar – betul bersih, badan kereta untuk dikeringkan. Lap setiap bahagian Kereta, terutamanya pada bahagian-bahagian untuk dicat.

Supaya kereta kekal bersih dan kering semasa proses mengecat semula, anda harus memastikan yang anda meletakkan kereta di tempat yang terlalu kering dan tidak banyak debu yang terbang. Jangan biarkan sebarang habuk dan kotoran mudah disambung lagi ke permukaan dalam kereta.

3. Penutup dalam unpainted

Dalam bahagian – kereta yang tidak dapat dicat, anda perlu untuk menutup Mesyuarat – rapat. Tutup menggunakan pita betul gam – hak, tetapi juga tidak boleh terlalu sukar untuk dibuka kemudian. Penting sekali, anda perlu pastikan bahawa tidak ada angin yang ditinggalkan dan tiada bahagian pita terbuka.

4. Membuat proses lukisan dengan hati hati

Anda perlu ingat apabila proses lukisan ini, anda tidak harus menyentuh permukaan kereta yang dilukis sebelum ia kering. -Hak betul cat akan kering dan akan disentuh selepas 30 minit hingga 1 jam.

Proses lukisan ini boleh dilakukan di waktu petang atau malam. Ramai berfikir bahawa memasang cat kereta murah mesti pada waktu siang supaya hasil yang baik bagi proses pengeringan yang cepat.

Malah, mengecat kereta pada waktu malam tidak akan ada masalah kerana suhu pada waktu malam iaitu kira-kira 27 C cukup untuk membuat cat cucian. Paling penting, anda perlu melukis dengan betul fastidiously berhati-hati dan tidak boleh disentuh dengan tangan.

5. Buka Semua berpakaian

Jika cat sudah selesai dan dikeringkan, anda boleh mengangkat semua kertas pembalut atau pita yang dilampirkan di dalam kereta. Perlahan-lahan mengangkat dengannya dan melihat bagaimana cantiknya kereta anda sekali dicat.