11 Cara tampal sticker kereta murah alza viva myvi axia saga flx uitm shah alam online kedai design tempah harga tempahan body tanggalkan pasang buat menampal buka membuatBagi mereka yang mempunyai perkhidmatan kereta, anda sentiasa mahu menjadi Kereta anda sentiasa kelihatan cantik dan menarik. Kereta adalah terpakai bukan sahaja selesa perjalanan serta hodoh, tetapi juga dapat menunjukkan keperibadian pemilik.

Oleh itu, ramai yang gembira untuk memasang pada troli beliau dengan pelbagai pelekat supaya pengangkutan kelihatan lebih bergaya dan lebih selaras dengan wataknya. Untuk meletakkan pelekat kereta adalah benar-benar anda tidak perlu menggunakan khidmat orang lain.

Anda boleh memasang sendiri kerana ia ternyata cara meletakkan sticker kereta ini adalah tidak sukar. Anda hanya perlu berhati-hati dan menyediakan pelbagai jenis peralatan yang diperlukan.

Alatan yang diperlukan

Sesetengah alat-alat yang anda perlu sediakan iaitu:

1. boleh tarik semula bilah pisau
Pilih pisay yang betul – betul tajam supaya hasil yang baik. Ada pisau yang tipikal untuk memotong pelekat yang anda boleh membeli.

2. udara keluaran alat
Berbentuk seperti pen, hanya bentuk mata berupa jarum pen. Jarum-jarum ini adalah berguna untuk mencucuk buih udara yang terperangkap di pelekat. Juga boleh digantikan dengan pin jarum.

3. berasa squeegee edge
Akat adalah berguna untuk meratakan sticker bahagian

4. memotong Lembaga
Berperanan kot bila memotong pelekat. Jika tidak, harus diganti dengan majalah, gusi tikar atau plastik tebal.

5. ukuran pita
Berfungsi untuk mengukur badan gerabak dan pelekat

6. botol air semburan
Dipenuhi dengan air sabun untuk menyembur badan gerabak.

7. haba meriam
Berguna untuk mencipta dilentur pelekat yang boleh dipasang lebih mudah dan akan dapat mengikut bentuk Kereta permukaan badan. Jika tiada, boleh digantikan dengan rambut pengering rambut.

Bagaimana untuk meletakkan sticker kereta

Jika semua alat-alat seperti di atas, anda perlu menyediakan sticker kereta mengikut selera anda. Perlu jelas, berikut adalah langkah – langkahnya:

1. pertama, mengukur badan gerabak, kemudian sesuaikan dengan pelekat hendal yang dilekatkan.

2. Jika pelekat sedia, juga menyediakan kemudahan dalam bentuk cetak atau porostet atau lukisan pada kertas putih yang besar.

3. melampirkan desaing pelekat tersebut yang telahpun disediakan

4. memotong pelekat mengikut pola pelekat. Dipotong menggunakan sebuah pisau tajam betul – betul bahawa pelekat boleh dipotong rapi.

5. untuk memotong, bermula dari sudut pertama. Potongan-potongan akan dibuat juga harus pada setiap hujung sudut. Kerana, jika ada sudut yang tidak dipotong dengan betul, hasilnya tidak akan baik. Ketika memotong juga tidak terlalu kuat, yang penting pelekat dipendekkan.

6. Jika pelekat sedia, Bersihkan permukaan badan Kereta akan dilekatkan sticker. Gunakan spray sabun supaya benar-benar – betul-betul bersih dari sebarang kotoran, terutamanya gris, habuk dan pasir.

7. kemudian, berikan markah pada badan kereta di mana pelekat itu akan ditampal.

8. seterusnya, spray sekali lagi dengan sabun, dan kemudian lampirkan pelekat yang bermula ke bawah.

9. menyelaraskan pelekat menggunakan squeegee dengan merasa edge yang sia-sia buih udara dan pelekat boleh melekat flat.

10. kemudian tarik perlahan-lahan – pendahuluan kertas pelekat hitam tanah. Bilakah squeegee pelekat menarik, penggunaan anda sebaliknya percuma untuk bahagian-bahagian lain pelekat meratakan dengan kelebihan yang dirasai.

11. selepas pelekat hitam yang dipasang, dan kemudian tampal pelekat ini juga lapisan jalur Perak plak. Bagaimana untuk menampal ia adalah sama seperti dahulu.

Ini melaksanakan langkah-langkah yang perlahan. Jika terdapat buih-buih yang boleh dilihat, mengeluarkannya dan menggulung lagi pelekat yang boleh dilekatkan sticker harga dan kemas.